Stucwerk is vakmanschap

Stuc en pleister behoren tot een van de meest gebruikte materialen in en op gebouwen. Deze materialen worden al eeuwenlang gebruikt en toegepast als afwerklaag of om een gebouw aan de binnen- of buitenkant te verfraaien door middel van structuur of ornamentiek. Kunst en techniek zijn van groot belang als het gaat om stucwerk en pleisterwerk.

De kunst van het stucen

Stucwerk is kunst en is bij vele monumentale gebouwen toegepast en geeft een extra beleving van een gebouw. Stuc is een materiaal met een zeer lange geschiedenis. Deze techniek is in ons land geïntroduceerd door de Romeinen om gebouwen te verfraaien. Deze techniek werd in de loop der jaren gebruikt, denk bijvoorbeeld aan paleizen, kerken en woonhuizen die verfraaid werden met ornamenten.

Stadhuis Grote Kerkhof, Deventer, 1766

Stucwerk als interieur is iets vanzelfsprekends. Het is aanwezig op wanden, muren en plafonds. Het is soms zelfs nauwelijks zichtbaar, maar soms ook juist prominent aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan een rijk gedecoreerd stucplafond. Al eeuwenlang wordt deze afwerkingstechniek toegepast op diverse manieren en deze techniek wordt nu nog steeds gebruikt. Door de lange geschiedenis van het stucen zijn de technieken in de loop der jaren verbeterd en verder ontwikkeld.

Stucen is maatwerk

Stucen is nauwkeurig maatwerk en kan niet zomaar gedaan worden door iedereen. In het stucwerk mogen geen scheuren of vochtplekken ontstaan en ook kleurverschil is iets wat niemand wilt. De afwerking moet vlak zijn.

De professionele stucadoor

Een professionele stucadoor heeft vakkennis die de garantie geef om stucwerk aan te bieden met garantie. Stucwerk van hoge kwaliteit! Goede stucadoors herkent u door de NOA Afbouwgarantie. Via de NOA kunnen stucadoors garantie bieden aan hun klanten.

Wij van Q-plast zijn professionele stucadoors die u de NOA Afbouwgarantie kunnen aanbieden. Wilt u nieuw stucwerk in uw huis of op uw werk? Wij staan voor u klaar! Bekijk ook onze portfolio om een indruk te krijgen van onze werkzaamheden.

Stucadoorsbedrijf Q-Plast

Contact

Kampakker 29
1541 TS Koog aan de Zaan
075 - 612 2350
06 - 443 843 38
info@q-plast.nl