De laatste trend op het gebied van stucwerk

net als woontrends zijn er ook trends op het gebied van stucwerk. Het nieuwe jaar is begonnen en Q-plast heeft voor u de laatste trends op het gebied van stucwerk op een rij gezet

Stucwerk in de badkamer

Herinnert u zich nog de badkamers van vroeger, de gehele ruimte bekleed met kleine tegeltjes, in de meest rare kleuren? Door de jaren heen is de badkamer steeds belangrijker geworden. Het liefst maken we tegenwoordig van de badkamer een eigen wellnessruimte om tot rust te komen en te ontspannen. Deze wellnessruimte creëren we niet door het plaatsen van de ouderwetse tegeltjes. Daarom is het stucen van de badkamer dan ook de huidige trend. De wellness sfeer is op verschillende manieren door de stucwerk te creëren.

Italiaans stucwerk

Italiaans stucwerk wordt al gebruikt sinds de Romeinse en Griekse oudheid en geeft een warme, natuurlijke en luxe uitstraling. De basis van de stucpasta is gemalen marmer waaraan gebluste kalk is toegevoegd, waardoor een echt marmereffect ontstaat.

Marokkaans stucwerk

Tadelakt is Marokkaans stucwerk. Tadelakt betekent in het Berbers ‘inwrijven’. De basis van de stucpasta is leem en kalk. Tijdens het drogen van het stucwerk wordt het glad gewreven, gepolijst met steen en olijfzeep. Hierdoor ontstaat er een marmerachtige wand.

Frans stucwerk

Beton circe is het Franse stucwerk en betekent letterlijk ‘sier beton’. De basis van de stucpasta is cementmortel en wordt bij het stucen uitgepoetst tot een steenachtige laag. Het effect hierdoor is ruwer en industrieel.

Waarom stucwerk in de badkamer

Er zijn meerdere redenen waarom stucwerk in de badkamer populair is. Wanneer u een badkamer heeft met een van de bovenstaande beschreven stucwerk geeft u dat de volgende voordelen:

  • Geen vieze schimmelige voegen meer
  • De wand is eenvoudig schoon en droog te maken met een raamwisser
  • Het is een duurzaam en organisch product dat van zichzelf een schimmelwerende werking heeft
  • De soorten stucwerk is te plaatsen over uw huidige tegels heen
  • Het is verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren.
  • Het is gemiddeld niet duurder dan een betegelde badkamer
  • Ook de wanden kunnen behandeld worden net als op de vloeren. Hierdoor krijgt u een geheel en uw eigen wellnessruimte

Wilt u ook van uw badkamer een wellnessruimte maken of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw badkamer? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespren

Stucadoorsbedrijf Q-Plast

Contact

Kampakker 29
1541 TS Koog aan de Zaan
075 - 612 2350
06 - 443 843 38
info@q-plast.nl